Watch out, new place in town!

Dă mai departe!
Facebook
Google+
http://www.blogdebeauty.info/watch-out-new-place-in-town/
Twitter
Pinterest
Instagram

Dragi iubitori de cafele și nu numai,

V-ați trezit vreodată cu gândul și pofta de a bea o cafea aromată?

Ei bine, sunt convinsă că răspunsul este unul afirmativ, fie că ești iubitor înrăit de cafea, fie că doar o deguști, fie că o bei pentru că altfel nu poți funcționa.

Din acest motiv vreau să împărtășesc cu voi noua locație care s-a deschis pe 20 septembrie lângă librăria Junimea din Piața Unirii și pe care o găsiți deschisă de la 7:30 și pană la 22:00. Este vorba despre Fika – cafeneaua creată în stil suedez, la care am fost și noi, bloggerii ieșeni din Kooperativa 2.0, să stăm la povești și să savurăm o cafea bună. Și buună a fost!

Pentru a vă lămuri, Fika înseamnă pauză de cafea, iar suedezii sunt de părere că sunt necesare 3-4 pauze de acest fel, căci ele contribuie la fericirea noastră.

14232410_746288048845933_8090251082950600079_n

Boabele de cafea sunt aduse din Kenya si Etiopia, iar diferența dintre cafeaua ambalată și cea de origine proaspăt prăjită este gustul (categoric!), întrucât cea din urmă nu necesită lapte, zahăr sau alte arome pentru că are aroma ei proprie; pe când cea ambalată, își pierde din aromă, devine și amăruie până să ajungă la noi în ceașcă.

În meniul lor, în ceea ce privește preparatele de cafea, veți găsi: espresso (shot italian), dublu espresso, cappuccino, cappuccino latte, flat white (2 shoturi espresso și lapte), black și long black (cafea neagră ce nu conține zahăr/lapte). Eu am încercat doar Cappucino întrucât era deja destul de târziu, dar mi-am propus deja să beau din fiecare sortiment.

Dar dacă nu consumați cafea, cei de la Fika pun la dispoziție și o varietate de sucuri naturale obținute prin presare la rece, metodă care face ca sucul să își păstrează vitaminele și nutrienții. Fie vorba între noi, eu mi-am luat doza de energie dintr-un mix de broccoli, banane, kiwi și pere care a fost mega-delicios.

În cel mai scurt timp, în meniu vor fi introduse și dulciurile care sunt de origine suedeză, fiind preparate proaspăt în fiecare zi. Câteva dintre acestea s-au regăsit și pe masa noastră și aici mă refer la tortul de morcovi, caramel bar (preferatul meu) și cinnamon bar.

Meniul lor conține, totodată, și bere (doar artizanală), ceai (infuzie) și sendvișuri la fel de sănătoase și gustoase și, desigur, veți beneficia de gazde primitoare și prietenoase, și aici mă refer la Andrei și Roxana, cei care au făcut un business dintr-o pasiune – cafeaua.

Așa că, dacă ați rămas în pană de idei de locații, vă invit să savurați o cafea bună, să vă relaxați într-un loc armonios și să vă transpuneți într-o altă lume preț de câteva ore la Fika.

Îî mulțumim lui Paul Pădurariu, pentru răbdare și pentru realizarea fotografiilor și vă invit să trageți un ochi și la ceea ce face.

Dintre bloggerii ieșeni care au participat la întâlnire, m-am întânit cu: Alexandra Bohan, Alexandra Ignat, Alexandru Taradaciuc, Anda Elena Pintilie, Andreea Crețu, Andreea Ignat, Bogdan Mihai Alupoaie, Constantin Ciobanu, Constantin Ciortan, Diana Elena Lupu, Durbaca Ionut Lucian, Florina Gabriela Pascariu, Gabriela Elena MereuțăIoana Stoian, Ionuț Teoderașcu, Marian Matei , Mariana Doroșenco, Paul Pădurariu, Simona Patraș și Victor Cojocaru.

Dă mai departe!
Facebook
Google+
http://www.blogdebeauty.info/watch-out-new-place-in-town/
Twitter
Pinterest
Instagram

4 thoughts on “Watch out, new place in town!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *