Sport și nutriție la Dietis Gym

Dă mai departe!
Facebook
Google+
http://www.blogdebeauty.info/sport-si-nutritie-la-dietis-gym/
Twitter
Pinterest
Instagram

Îmi place să știu că în sfârșit scap și eu de hainele groase, că deja fac sortarea și le așez inapoi în dulap, dar mai ales că le scot cu entuziasm pe cele subțiri, așteptând cu nerăbdare să mă simt mai ușoară în mișcări.

Ei bine, cui nu-i place soarele? Știm bine însă că o dată cu apariția lui, vom purta haine mai strâmte, în culori vii care ne vor evidenția formele corpului și, implicit, surplusul de celule adipoase care cauzează nemulțumiri (și care acestea sunt nesfârșite pentru că hibernarea noastră din timpul iernii vorbește de la sine).

Așa că, am pus piciorul în prag și din acel „de mâine mă apuc de sală”, am reușit să îmi fac un abonemant full la Dietis – nutriție și sport. Fiind aprilie, realizez că nu mai este mult până la vară și este timpul să lucrez la corpul pe care mi-l doresc, căci știm că nu e chiar ușor să îl obținem.

De ce Dietis Gym? Ei bine, trebuie să menționez că nu este o sală de sport, ci un centru de nutriție și sport care promovează stilul de viață sănătos și echilibrat, aici fiind incluse atât mișcarea, cât și întreținerea corporală. Scopul este de a mulțumi clientele și de a le aduce la greutatea ideală prin nutriție – pentru un stil de viață sănătos, sport – pentru echilibrarea parametrilor corporali și întreținerea corporală – pentru remodelare.

În ceea ce privește programul legat de nutriție, de această parte se ocupă Anca Buruciuc, nutriționist, absolventă și masterantă a Facultății de Medicină și Farmacie din Iași, în cadrul specializării nutriție și dietetică. Încă din 2014, Anca a inceput să lucreze într-un spital din Iași, unde încă activează, iar aici, la Dietis, oferă consultații nutriționale individuale și monitorizări, diferite programe ca cel de detoxifiere și cel de educație nutrițională de grup, dar și evaluări nutriționale și monitorizări ale copiilor supraponderali.

Ceea ce îmi place foarte mult este că din punctul de vedere al antrenamentului, există o varietate din care clientele * pot alege în funcție de preferințe:

  • pilates – excepțional pentru dezvoltarea armonioasă a musculaturii, dar și pentru tonifierea acesteia, în special în zona coapselor. De asemenea, este tipul de antrenament care mărește rezistența organismului și care lucrează foarte mult musculatura abdomenului. Pot spune că sunt familiarizată cu acest antrenament de mai bine de un an, a fost dificil când m-am apucat prima oară să îl practic, având în vedere că am început acasă și mă uitam pe filmulețele de pe youtube, fără să am rezistență și mai ales, fără să execut exercițiile corect, nu mai spun de respirația necorespunzătoare. Treptat, reușeam să nu mai fac pauze atât de dese și pot spune cu încredere că acest lucru a dus la o creștere a stimei de sine, mai ales când observi ca abdomenul se conturează și, ei bine, fundul ți se ridică (și mai ales când cei din jurul tău chiar observă ceva diferit la tine, iar complimentele nu încetează să apară). Este clar că nu asta te face să continui, ci faptul că mereu vrei mai mult și știi că poți ajunge exact la corpul pe care ți l-ai dorit, exact ca în pozele la care dai like pe instagram. La sală când mergi e altceva, e mai motivant să vezi că nu ești singură, că antrenoarea se ține de capul tău să nu te lași și parcă știe exact pe ce anume vrei să te axezi, fără să ocolească celelalte părți ale corpului, pentru că acesta trebuie să se dezvolte armonios. Începi să îți vezi propriile greșeli și, mai ales, reușești să te corectezi singur, lucru pe care înainte nu îl conștientizai. Cel mai fain aspect pentru mine e că somnul este mult mai odihnitor și că organismul cere mișcare, lucru care mă convinge să nu mă opresc.
  • kangoo jumps – e destul de în vogă acest sport, pentru că arde caloriile dublu față de un antrenament obișnuit de orice alt tip de sport. Eu am încercat o singură dată pentru că eram curioasă, dar nu a mers atât de bine precum speram, deși știam de la început că nu este făcut pentru mine. Pentru că presupune foarte multe exerciții de cardio intense, organismul meu nu reacționează deloc bine și atunci m-am oprit în primele 20 de minute, deoarece deja mă simțeam rău (întotdeauna mânanc înainte de antrenament măcar cu o oră, beau apă, nu are legătură cu niciunul dintre aceste aspecte), dar le apreciez pe cele care pot duce până la capăt un astfel de antrenament.  Un aspect destul de important, îl reprezintă săriturile provocate de acele ghete speciale care provoacă tasări la nivelul vertebrelor coloanei vertebrale și atunci am încă un motiv în plus să ocolesc acest antrenament.
  • step aerobic – presupune exerciții cardio ceva mai blânde, la care se adaugă utilizarea unui suport denumit step. Suprinzător sau nu, organismul meu chiar reacționează bine și nu am nicio problemă în a executa mișcările specifice. Pentru mine reprezintă o formă de dans care te ajută să te tonifiezi, să slăbești și să îți lucrezi coapsele (nu mai zic de creșterea rezistenței). Nu mi se pare nimic monoton, chiar dacă uneori poate exercițiile seamănă între ele, cred că diferența o face că eu chiar zâmbesc când execut mișcările respective și mă ajută foarte mult și în ceea ce privește coordonarea.
  • fitball – e un antrenament jucăuș cu o minge de dimensiuni mari care ajută foarte mult la elasticitate, coordonare și flexibilitate. Exercițiile se pot executa pe minge, cu greutăți/fără greutăți, pe saltea etc. Posibilități sunt, voință să fie!
  •  trx – pot spune că este ceva nou în viața mea, este un antrenament care nu este făcut pentru toată lumea și afirm acest lucru pentru că se lucrează cu propria greutate. Ce se întămplă mai exact? Suspendate de tavan se găsesc niște lanțuri la care se atașează 2 benzi elastice reglabile, unde se pot lucra atât membrele superioare, cât și cele inferioare. Devine dificil când este vorba de lucrat cu propria greutate, dar prin intermediul acesteia îți crește forța musculară, în primul rând la nivelul mușchilor triceps și biceps. O parte benefică a acestui sport, pe lângă faptul că îți îmbunătățești coordonarea și echilibrul, este ameliorarea durerilor de spate și sinceră să fiu, după o ședință de trx, nu mai simt nicio tensiune/durere la nivelul coloanei.
  • tae bo –  reprezintă exerciții cardio care includ tehnici de arte marțiale combinate cu aerobic, ce lucrează toate grupele musculare, iar pe lângă faptul că vei arde caloriile, este un bun sport prin care vei învăța și câteva tehnici de autoapărare.

*Spun cliente pentru că majoritatea persoanelor sunt de sex feminin, deși la partea de trx si tae bo, vin și cei de sex masculin.

Fiecare dintre aceste antrenamente beneficiază de antrenori dedicați care te motivează să tragi un pic mai mult de tine exact atunci când simți că cedezi.

Muzica este specifică fiecărui antrenament, iar mișcările sunt executate pe ritm, antrenorul explicând fiecare mișcare în parte și ținând numărătoarea pentru noi. De asemenea, un aspect esențial în executarea mișcărilor este respirația, de aceea, ni se explică când trebuie să inspirăm și când să expirăm.

Acestea au loc în grup într-o sală spațioasă, dotată cu echipamentul necesar și decorată armonios începând de la culori și până la piesele de mobilier, totul fiind completat de atmosfera necesară pentru a fi pregătite să lucrăm.

Ca și program, îl găsiți pe pagina lor de facebook. Aici veți fi puse la curent cu toate noutățile, respectiv modificările care apar.

La partea de întreținerea corporală, ei sunt specializați pe remodelarea corporală, acest lucru presupunând masajul anticelulitic, termocuverta, electrostimularea, dar și pe terapii ca: masajul terapeutic, reflexoterapia și detoxifierea. Ultimele două tehnici lucrează cu partea inferioară a corpului, mai exact, picioarele. Astfel, se execută o terapie alternativă prin care se stimulează punctele cheie care corespund organele corpului nostru, ameliorându-se astfel simptomele durerii. Este foarte important de subliniat că aceste tehnici nu tratează, ci doar ameliorează!

Așa că, acum la final, lansez o provocare (pe care eu am acceptat-o deja de două săptămâni și este în desfășurare) prin care vă invit să vă alăturați nouă și să începeți schimbarea de astăzi sau de mâine, în cazul în care citiți acest articol seara, să mergeți timp de o lună la sală și să fiți un pic mai atente la ceea ce mâncați, iar la finalul lunii să comparați rezultatele. Sunt convinsă că veți îmbrățișa ideea de mișcare, că beneficiile se vor instala treptat în viața voastră și că veți continua pentru că vă place transformarea pe care corpul o arată în fața oglinzii. De altfel, vă veți demonstra nu doar că se poate, ci că ați reușit cumva să vă faceți timpul necesar de a ajunge pe Calea Chișinăului, nr.2.

Dă mai departe!
Facebook
Google+
http://www.blogdebeauty.info/sport-si-nutritie-la-dietis-gym/
Twitter
Pinterest
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *