Răsfăț pentru păr

Dă mai departe!
Facebook
Google+
http://www.blogdebeauty.info/rasfat-pentru-par/
Twitter
Pinterest
Instagram

Pentru că știu mai bine decât oricine care este impactul lipsei de timp asupra propriei persoane, astăzi am decis să-mi iau o dimineață liberă și mă așez pe primul loc și, în acest sentiment, să aplic pe mine trucuri simple de beauty. Și pentru că așteptarea e mai ușoară atunci când ai ceva de făcut, împărtășesc cu voi o rețetă simplă, accesibilă și rapidă pentru un refresh al părului – o mască de păr cu ulei de cocos, ulei de ricin și vitamina A uleioasă.

Apelez la acest truc mai ales pentru că e vară și, după două zile de mers prin soare, la ore nepermis de nocive, părul meu a suferit o decolorare care nu deranjează, dar, odată cu ea, a căpătat și un aspect ușor ars, fapt care m-a alertat și mi-a reamintit că e cazul să-i acord mai multă atenție, dacă nu doresc o schimbare neprevăzută de look.

rasfat-pentru-parAșa că am scos din dulăpiorul cu minuni borcanul cu ulei de cocos de la Solaris, uleiul de ricin și un flacon de vitamina A uleioasă și le-am amestecat într-un pahar de plastic de la înghețată.

Cât despre doze, aici fiecare poate adapta în funcție de lungimea părului. Eu am pus aproximativ jumătate de flacon de vitamina A (5 ml = o linguriță), o linguriță de ulei de ricin și, în completare, ulei de cocos (aproximativ 3 linguri). Se omogenizează și se aplică pe păr, începând cu scalpul care se masează ușor, timp de câteva minute, urmând ca, ulterior, amestecul să fie aplicat pe restul părului, de preferat șuviță cu șuviță.

La final, părul se prinde cu o clamă, pentru a nu lăsa urme uleioase pe tricou și, dacă aveți posibilitatea, puteți să-l înfășurați într-un prosop. Mie nu-mi surâde ideea, mai ales că e vară și e cald, dar menționez aici, pentru cititoare conștiincioase care-și doresc să urmeze tratamentul cât mai riguros. Uneori, am apelat fie la o pungă de plastic, fie la o cască de duș, ca să fiu sigură că nu mă murdăresc. Dar, de multe ori, îl las așa, prins, pentru că e mai comod.

Masca se lasă cel puțin 30 de minute, dar dacă rezistați mai mult, sfatul meu e s-o lăsați cât puteți. De aproximativ un an de când o aplic, am lăsat-o chiar și preț de-o noapte, dar în general timpul meu mediu de acțiune e de 2 ore.

Se îndepărtează cu șamponul obișnuit, insistând pe scalp, pentru a îndepărta urmele uleioase și pentru a preveni îngrășarea rapidă a părului și, la sfârșit, puteți aplica balsamul obișnuit. Dacă sunteți la prima aplicare a măștii, veți observa că părul devine, după șamponare, fin și ușor de pieptănat, rezultat care e spectaculos pentru oricine încearcă în premieră această rețetă.

Masca se aplică o dată pe săptămână, iar părul își recapătă, în timp, aspectul sănătos. Mie mi-au trebuit doar 2-3 utilizări ca să observ schimbarea și aproximativ 2 luni ca să constat că și ceilalți au observat îmbunătățirile. Deci, merge!

Cât despre preț, un flacon de vitamina A care are 10 ml costă aproximativ 3 lei, un flacon de ulei de ricin de 100 ml e aproximativ 8 lei, iar un borcan de ulei de cocos de la Solaris de 300 ml e aproximativ 30 de lei, deci, per ansamblu, nu e o investiție costisitoare.

Voi ați încercat? Ați încerca?

Dă mai departe!
Facebook
Google+
http://www.blogdebeauty.info/rasfat-pentru-par/
Twitter
Pinterest
Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *