Cum și când ne spălăm pensulele pentru machiaj?

Dă mai departe!
Facebook
Google+
http://www.blogdebeauty.info/ingrijire-pensule-machiaj/
Twitter
Pinterest
Instagram

Noi, femeile, avem grijă de tenul nostru așa cum știm și cum putem, ne dăm cu tot felul de creme (cât mai scumpe dacă se poate), ne cumpărăm pensule din păr natural și produse de machiaj de calitate, tocmai ca să ne asigurăm că nu îi facem (prea mult) rău tenului. Dar câte dintre noi avem grijă ca ustensilele pe care le folosim să fie curățate?

Așadar, m-am decis să scriu un articol în care să ofer câteva sfaturi utile pentru a vă curăța pensulele și nu numai, dar să povestesc și cum procedez eu.

Ideal ar fi ca toate uneltele să fie spălate în fiecare zi, dar cine are timpul necesar să facă acest lucru? Așa că, o modalitate de economisire a timpului este să vă achiziționați o soluție specială pentru curățarea pensulelor care va îndeparta particulele de produs de pe perii pensulelor și care se usucă mai repede. Eu am cumpărat-o pe a mea din DM pentru că mi-a fost cea mai la îndemână și sunt destul de mulțumită, însă la pensulele cu perii mai denși (de exemplu cea pentru pudră, bronzer, blush etc) trebuie insistat deoarece nu se curăță în totalitate.

În caz că această metodă nu este convenabilă pentru voi, ar fi bine ca într-o zi de weekend să vă eliberați o oră din program și să luați toate ustensilele în baie și să le faceți cunoștință cu produsele pentru curățare, urmând să repetați procesul măcar o dată pe săptămână.

Mecanismul e destul de simplu: folosiți șamponul cu care vă spălați părul sau un săpun blând (eu îl folosesc pe cel de la dove), spălați bine perii cu apă călduță, iar la final puteți folosi și puțin balsam pe cele din păr natural pentru a le menține în timp.

După spălare și îmbălsămare, aveți grjă ca pensulele să se usuce în forma lor naturală și să nu uitați să curățați și mânerul acestora cu un disc demachiant îmbibat în alcool pentru a le dezinfecta. Nu este bine să spălați pensula în întregime, deoarece apa poate afecta lipiciul care conectează capul și coada. Odată cu acestea, eu prefer să spăl și suporturile în care le țin.

În ceea ce privește uscarea, ar trebui ținute cu capul în jos pentru a ne asigura că s-a scurs toata apa și că nu ajunge în profunzimea periilor, lucru care ar duce la o uscare mult mai îndelungată.

În caz că folosiți un beauty blender (aveți AICI mai multe detalii despre el), acesta trebuie neapărat spălat după fiecare utilizare pentru că ia contact cu foarte mulți microbi, atingând nu doar fața noastră, ci și alte suprafețe care sunt convinsă că nu sunt dezinfectate.

De aceea, dacă tot trebuie umezit înainte de a fi folosit, nu e atât de greu să îl și spălăm după ce am terminat. Chiuveta și săpunul e la doar câțiva pași, iar curățarea lui nu va dura mai mult de 5 minute. Cel mai indicat este să folosim un săpun solid decât unul lichid, pentru că se curăță mult mai ușor. Astfel, luăm burețelul și îl apăsăm în toate direcțiile pe săpun, apoi îl stoarcem și produsul iese foarte ușor, repetând această mișcare până este complet curățaț. Tot procesul trebuie efectuat cu blândețe pentru a nu se rupe burețelul.

Pentru că al meu are aproape un an, a fost folosit și spălat zilnic și a început să prezinte urme de uzură. Astfel, urmează să îl înlocuiesc căci așa este și igienic. Așa cum facem cu periuțele de dinți, putem face și cu burețelul, doar este in joc tenul nostru, nu? În caz că uitați să îl spălați sau nu mai aveți DELOC timp, îl puteți spăla a doua zi, înainte să îl introduceți în rutina de beauty.

Nu uitați că igiena este foarte importantă și că va poate afecta pielea, la fel de bine să nu uitați să scăpați și de produsele de makeup vechi sau cele expirate.

Așa că, dragele mele, vă provoc să faceți o curățenie generală în dulăpiorul de beauty :)!

 

Dă mai departe!
Facebook
Google+
http://www.blogdebeauty.info/ingrijire-pensule-machiaj/
Twitter
Pinterest
Instagram

4 thoughts on “Cum și când ne spălăm pensulele pentru machiaj?

 1. Off… ai mare dreptate! Ar trebui sa curat produsele de make-up in fiecare zi… dar de cele mai multe ori ma grabesc. Trebuie sa
  imi cumpar si eu solutia aia de la DM. Multumesc pentru sfaturi 🙂

  1. Hello!
   E în joc tenul nostru până la urmă și trebuie să avem mare grijă de el!
   Mă bucur că articolul ți-a fost de folos și sper să îți găsești timpul necesar să cureți ustensilele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *